miercuri, 30 septembrie 2009

Gata cu scrisul, hai să bocănim!

Iată-l pe prezident ieşind de bunăvoie la răspuns şi picând cu brio. La lecţia despre Neagoe Basarab, pe care îl plasează pe scaunul domniei cu fix un secol mai devreme. În consecinţă, mare dreptate are domnul preşedinte: absolut nimănui nu-i foloseşte să ştie că Neagoe Basarab a domnit între 1412 şi 1421! Colac peste pupăză, e criză mare de tineri care pot repara calculatoare. Bunăoară, iată, nimeni nu dă năvală să depaneze motorul Google al lui Traian Băsescu. L-ar feri să se mai facă de baftă în momentele solemne în care povăţuieşte dăscălimea s-o lase mai moale cu chestiile filosofice şi istorice. Zice că ăi mici pot găsi pe Google datele alea stufoase şi inutile cu care-i torturează profesorii. În visul de aur al conducătorului de vapor (cu accentul pe a), cei de la catedră ar trebui să le desluşească învăţăceilor tainele şurubăritului, ciocănitului şi, bineînţeles, ale destupării sticlelor, căci în aşa hal am ajuns, că nici tinichigii, nici ospătari ca lumea nu mai avem.

Totuşi, cred că cele mai mari confuzii prezidenţale în materie de istorie sunt plasarea guvernului Boc la începutul mileniului al treilea d.Hr. şi mai ales a lui însuşi ca şef de stat în aceeaşi perioadă. Băsescu ar fi fost un foarte bun şef de trib în cuaternar, când unul ca Boc i-ar fi prins tare bine pe post de servant şi când cutumele matriarhale le-ar fi rezervat automat locuri în elita societăţii unora ca Eba, Nuţi sau Ridzi. Cu alte cuvinte, vremea lor ar fi fost în epoca troglodiţilor, termen pe care nu vă chinuiţi să-l căutaţi pe Google, căci vă fac eu scurtătura asta. Pe timpul troglodiţilor nici dracu’ nu-i schingiuia pe copii cu materii greoaie, căci acea binecuvântată societate nu descoperise încă orori precum scrisul. În schimb, oamenii cavernelor, tipi practici, bocăneau cu diverse unelte. Adică făceau toată ziulica Boc, Boc, Boc!

5 comentarii:

Anonim spunea...

corect corect corect, dar parca prea putin
HAI SA BOCANIM, POATE AUDE SI PARINTEle NATIUNII si stapanul haremului, traian basescu(cu litere mici, bineinteles), trogloditii nici nu-si scriau numele nu-i asa? darsa-mi-te cu litere mari.La mai m are, ca romanii si Romania poate (nu pot, ca ar fi corect)multe.

Anonim spunea...

stapanul haremului Udrea, Ritzi, elenuta, s.a sau bulibasa lor ?Tot eu anonima de mai inainte

Anonim spunea...

Draga Tudore,
Scrie mai des. Ne lipsesc ideile tale. Ce faci in timpul liber ? O manea, o bocaneala, nimic ? Cu pretuire, MS.(Timisoara)

Sictireli spunea...

Pe urmele lui Traian
http://sictireli.wordpress.com/2009/10/30/pe-urmele-lui-traian/
Pe astia ii are, cu astia defileaza.

Metaxa spunea...

http://columna-lui-traian.blogspot.com/2009/11/tu-ci-cine-votezi.html