marți, 11 mai 2010

Grecizare ba, vrem ca-n Tibet şi India

Zice-se că-i bine să vezi mereu partea bună a lucrurilor. Mi se pare corect. Ia să caut binele chiar şi acolo unde inşii raţionali ar zice că-i pierdere de vreme. De pildă în regimul Băsescu şi chiar în scăderea salarială anunţată zilele trecute. Recent trecute, căci sprinteneala cu care de la „primăvara economică“ proorocită de Vlădescu s-a trecut la amputarea veniturilor bugetarilor, pensionarilor şi şomerilor a fost remarcabilă.

Veseliţi-vă, însă, voi cei fără job, moşnegi, băbuţe, profesori, doctori, funcţionari, poliţai, gânguriţi voi prunci cu alocaţii ce scad. Veţi începe o viaţă nouă. Ferice, deci, de voi. Căci se poate trăi cu adevărat bine. Banii n-aduc fericirea, asta deja o ştiţi.

N-o să aveţi după ce bea apă? Dă-o dracu' de mâncare şi, la o adică, la naiba şi cu apa, că-i scumpă şi se măreşte TVA-ul. Se poate şi fără. Cum? Un unchiaş din India, Prahlad Jani, a reuşit! Scrutând zarea mai observăm obiceiuri supereconomicoase. Prin Tibet, de exemplu, călugării budişti petrec o noapte pe an în gerul iernii, într-o grotă la peste 3 500 de metri altitudine, doar cu o cămaşă subţire pe ei. Prin meditaţie produc, cică, o căldură interioară care îi fereşte de îngheţ, ceea ce ne-ar putea inspira pentru la iarnă. Atunci, prin concentrare mintală şi în poziţia lotusului şezând, vom produce gigacalorii mai abitir decât toată industria energetică a lui Videanu. Vom deveni, fără lovele, adevăraţii băieţi deştepţi din Energie.

Niciun comentariu: