sâmbătă, 29 mai 2010

Ne-au trecut răcorile, ne ia cu călduri

Pentru noi, prostimea, iarna ce se duse a fost nici prea-prea, nici foarte-foarte. Dar un connaisseur de talia lui Sebastian Vlădescu a observat cu acurateţe efectele iernii 2009/2010, aşa că în scrisoarea către FMI, semnată împreună cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, sunt arătate cu degetul capriciile vremii: „Activitatea economică rămâne slabă şi, contrar aşteptărilor iniţiale, creşterea economică s-a menţinut negativă în primul trimestru al anului 2010. Aceasta reflectă în principal cererea internă slabă, precum şi condiţiile meteorologice nefavorabile de la începutul anului 2010.“

Prin urmare, v-aţi înşelat dacă aţi crezut că Băsescu, secundul Boc şi echipajul ar avea vreo vină pentru golirea vistieriei. De fapt crivăţul a bătut atât de puternic pe-acolo, încât a luat firfireii bugetarilor, pensionarilor, mămicilor şi şomerilor, cu toate că premierul a făcut eforturi supraomeneşti să-i ţină pe loc. Bine că cel puţin o parte din ei i-a direcţionat în economia rămasă fără combustibil şi, aşa, câteva investiţii capitale pentru popor, precum sala de sport din Răchiţele, au fost salvate de îngheţ. Merită elogiat şi titanicul efort intelectual al lui Vlădescu, datorită căruia Elena Udrea are miliardul de euro necesar caselor pentru specialiştii de la ţară.

Iată că omul e mic (vorbesc în general, nicio aluzie la premier) şi la cheremul stihiilor naturii. Numai că un şi mai mare pericol ne paşte din direcţia asta, căci, fatalitate, NASA spune că 2010 va fi cel mai cald an din istorie! Deci, dacă groaznica iarnă ne-a lăsat doar o brumă de mangoţi prin buzunare, cum naiba ieşim din vară?

Niciun comentariu: