miercuri, 23 iunie 2010

Cine ne zgâlţâie siguranţa? Presa, normal...

În nemernicia mea, credeam că Băsescu e de vină pentru dezastrul naţional. Când colo, cu totul altele-s motivele, iar Consiliul Suprem de Apărare a Ţării arată acuzator, fireşte, către trusturile de presă, care denigrează instituţii ale statului „prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora“. Mai mult, CSAT îi acuză pe împieliţaţii de angajaţi ai mogulilor că fac presiuni insuportabile asupra deciziei politice. Clar, presa-i de vină... Dacă nu era ea, afurisita, românii ar fi aplaudat frenetic vitejia cu care iubitul conducător a dat cu barda în salarii şi pensii.

Forul îndrituit cu apărarea ţării vede şi în procesul de îmbătrânire a populaţiei o ameninţare groasă pentru siguranţa naţională. Acuma, la capitolul ăsta lucrurile încep să se-ndrepte. Nici bine nu s-a uscat cerneala pe raport, că o bătrână de 97 de ani din Braşov, altfel periculos de sănătoasă, şi-a curmat zilele cu un cuţit de măcelărie, speriată că pensia de 421 de lei îi intră la apă. Cazul nu-i singular şi e de aşteptat ca şi preţul gigacaloriei să mai măture din astă lume bieţi ciugulitori din pricăjitul buget de pensii. Însă în calea procesului de întinerire a naţiei stă un hop greu, pe care membrii CSAT îl consemnează la fel de scrupulos: dorul de ducă al tineretului. Ce-i de făcut? Să se închidă graniţele şi-am rezolvat-o!

Dar ne pierdem în amănunte, să revenim la ameninţarea de căpătâi. Ochiu' şi timpanu' , împreună cu DNA, tre' să intre pe fir, astfel ca în cel mai scurt timp să nu mai aibă cine întuneca cugetul bărbaţilor şi femeii de stat care ne modernizează neabătut patria. La iarnă, poporul bine încotoşmănat să se-nvioreze spiritual cu emisiuni pozitive la adresa puterii, slăvit să-i fie numele, şi veninoase la adresa ticăloasei opoziţii, cum numai Andreea Pora şi Radu Moraru ar şti să facă. Căci Dan Diaconescu a buctat-o, deşi începuse excelent. Na, şi după ce împodobim cu brăţări duşmanii poporului, n-ar strica să ne destindem şi cu altfel de muzică decât ghiorţăiala de maţe. Bunăoară, cin' să-ncingă mai bine un Omagiu iubitului Comandant, decât Salam sau Guţă? Ceva de genul „Băse, te iubim, că ca tine nu găsim“ ar merge, nu?

Un comentariu:

Sictireli spunea...

... Si ca sa vezi ca te iubim,. o sa te cotonogim :))