duminică, 8 decembrie 2013

Bagă-ți mințile-n cap, altfel ți-l sparge statul!

     Câțiva zdrahoni înșfacă o femeie și o bagă în dubă, chiar dacă nu e violentă și le spune că intră singură. E lucru știut că mintea și bunul simț nu-s criteriile de bază la recrutarea jandarmilor, așa că ei au măcar o scuză. Dar o grandioasă simbioză de stupiditate și de nesimțire se manifestă, din păcate pentru noi toți, la guvernanții noștri, căci deștepții ăia în uniforme au ordin să tupănească niște țărani care își cer doar dreptul la un trai normal. Prin asta înțelegând fără cutremure și apă otrăvită, urmări ale extracției gazelor de șist lângă satul lor.

     Mai contează că femeia, precum ceilalți protestatari, era pe o proprietate privată, unde în mod normal mușchiul forțelor de ordine n-are ce căuta fără mandat? Absolut deloc nu contează în frumoasa noastră patrie plină de bogății naturale din care se înfruptă oricine, în afară de poporeanul care, dacă îndrăznește să crâcnească pentru că-i crapă casa, se mai alege și cu oasele rupte. Asta spre satisfacția rânjindă a șefului guvernului: mâncător de caca încă de pe vremea când era utecist de frunte, el laudă acum intervenția ”conform legii” a haidamacilor care brutalizează de-a valma țărani, activiști pentru mediu și ziariști.

     Dacă mă gândesc mai bine, îi găsesc o scuză și premierului. La noi, conducătorul măturat de popor a fost unul singur, adică excepția care confirmă regula. N-avem vână, iar puținii cetățeni care se revoltă față de ceea ce se întâmplă la Pungești nu-s nici ei nimic altceva decât excepții. În rest, o mare masă amorfă, adevărata temelie pe care s-a ridicat statul mafiot.

Niciun comentariu: