miercuri, 12 noiembrie 2014

Incredibil: dreptul nostru la vot e doar o lozincă pentru Ponta!

     La 25 de ani de la Revoluția care ne-a adus un câștig fundamental, libertatea de a ne alege conducătorii, aflăm din gura unui ins care se vrea președintele țării că suntem cu toții niște mari fraieri. De ce? Pentru că nu știm că dreptul la vot nu este decât o simplă lozincă, nici mai mult, nici mai puțin!

     Nu este nici primul, fără îndoială nici ultimul nesimțit dintr-o pleiadă de politiceni de tinichea cocoțați în fruntea statului, dar un dispreț atât de visceral față de români nu a mai fost afișat de nimeni până acum! Nici măcar de Ion Iliescu, nașul politic al lui Victor Viorel Ponta și al altora de teapa lui. Pentru ei, votul e doar o treabă plătibilă cu un litru de ulei, cu un kilogram de zahăr sau cu un pui, nicidecum dreptul omului de a opta liber, singurul câștig cu adevărat mare al acestul capitalism românesc trist, păstorit de foștii ”tovarăși” cu conturi grase. Votul poporeanului e, cică, doar un mijloc pentru a se cocoța ei pe piramida puterii. Așa cum a fost pentru ei, foștii lătrăi din ședințele PCR și UTC, și sângele vărsat în Decembrie 1989: doar un mijloc prin care au putut poza în mari democrați. Totuși, niciunul nu a mers până acum atât de departe cu tupeul încât să ne-o spună verde-n față (vezi la minutul 20:55 afirmația năucitoare a lui Ponta) că socotesc dreptul nostru la vot o simplă abureală.


     Insul care ne-o aruncă în obraz se visează președintele nostru... După 25 de ani de democrație șchioapă, fesenismul ăla toxic, de la începutul anilor ’90, revine în forță prin acest V.V. Ponta, un fel de ediție mai proastă a lui Ion Iliescu, căci e mai netot și mai neobrăzat. Deci ce fel de progres am făcut?

Niciun comentariu: